Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось
      bcrielt.jpg

      Придбати житло буде легше

      24 квітня 2012, 9:51 переглядів: 5363

      Розвиток будівельної галузі та забезпечення громадян житлом — це першочергове системне завдання для уряду, адже одним з пунктів соціальних ініціатив Президента є Програма доступного житла та активізація іпотечного будівництва. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук. 

      «Щоб будівельна галузь запрацювала, потрібно, щоб запрацював ринок житла, щоб з’явилися покупці цього житла», — підкреслив Микола Азаров, додавши, що в Україні потреба в житлі дуже велика: у країні понад 1 млн 400 тис. громадян стоять у черзі на поліпшення житлових умов.

      «Тому зараз готується рішення уряду, що дасть змогу компенсувати людям різницю у ставці кредиту, який вони могли б узяти в комерційному банку, і тим реальним відсотком, який вони можуть платити. Завдання уряду та Національного банку — дати можливість отримати такі кредити тим людям, які можуть сплатити початковий внесок і мають стабільний заробіток. Ці умови є необхідними, особливо на першому етапі розвитку будівельного комплексу. Завдання уряду та місцевих органів влади — забезпечити під ці кредити добудову недобудованого житла, а також майданчиків з підведеними комунікаціями. Будівельні компанії, які витримають конкурс для роботи в цій програмі, звільнятимуть від усіх додаткових витрат, які зараз вони змушені нести, з огляду на технічні умови. Тобто буде зроблено все, щоб здешевити це житло і зробити повернення кредитів реальним», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

      За словами Прем’єра, на другому етапі, коли запрацює ця програма, уряд почне займатися соціальним житлом. «Тобто тим житлом, що його надаватимуть за певними критеріями тим сім’ям, які не можуть заплатити первинний внесок, але потребують житла», — пояснив глава уряду, висловивши впевненість у реальності реалізації цієї програми. 

      Водночас він зауважив, що у перший рік роботи програми не з’являться сотні тисяч квартир, оскільки щоб будувати достатньо дешевого житла, будівельна галузь має перебудуватися. «Повинні з’явитися нові домобудівні комбінати, будівельні компанії, які використовуватимуть сучасні технології зведення відносно недорогого житла. Тому ця програма розрахована не на один рік, але дуже важливо зараз її запустити в роботу. Ця програма вирішуватиме не тільки соціальні завдання, а й завдання розвитку економіки», — сказав Микола Азаров. 

      Відділ новин 
      «Урядового кур’єра»

      Коментарі