Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось
      bcrielt.jpg

      Круглий стіл у м. Дніпропетровськ

      19 грудня 2011, 15:46 переглядів: 5749

      20 грудня 2011р. Дніпропетровське регіональне відділення провело Круглиий стіл за участю Президента АСНУ Злидня С.А.

      На круглому столі були розглянуті наступні теми:

      1.Підсумки 2011 року.

      2. Законодавче регулювання ріелторскої діяльності.

      3.Перспективи розвитку ринку нерухомості в 2012 році.

       

            Як і передбачалось, основним питаннм обговорення стало те, що Президент України В.Ф. Януковича звернув увагу на спроби протягненя лобістського законопроекту «Про ріелторську діяльність» № 8781 від 07.07.2011 року. З метою запобігання внесення корупційної складової в рієлторську діяльність Президент видав ДОРУЧЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ від 29.11.2012 року «Щодо деяких питань дерегуляції», в пункті 5 якого говориться про необхідність підготувати «…законопроект…про ріелторську діяльність, в якому, зокрема, визначити:

      поняття «ріелторська діяльність», «ріелтор», «суб'єкт ріелторської діяльності», «споживач ріелторських послуг»;
      професійні вимоги до ріелторів;
      загальні засади державного регулювання у сфері ріелторської діяльності та саморегулювання ріелторської діяльності;
      права та обов'язки суб'єктів ріелторської діяльності і споживачів ріелторських послуг;
      види ріелторської діяльності;
      істотні положення договору про надання ріелторських послуг;
      максимальний розмір та порядок оплати ріелторських послуг;
      відповідальність за порушення законодавства про ріелторську діяльність;

         Термін виконання данного пункту визначений до 30 січня 2012 року.


      На данний час Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) України направила звернення до відомств визначених відповідальними за виконання Доручення президента, з приводу необхідності створення робочої групи з підготовки вказаного в Дорученні законопроекту, та включення до неї АФНУ,- як найвпливовішої та найчисельнішої рієлторської організації, а також про необхідність залучення до робочої групи УГР, та інших представників рієлторської спільноти.


      Враховуючи, що АФНУ є членом Громадських рад при Міністерстві юстиції, Фонді державного майна, Державному комітеті фінансового моніторингу, Державному агентстві земельних ресурсів, Міністерстві вугільної та промисловості, Державній податковій адміністрації, об'єднує найбільш організованих та професійно - освічених операторів ринку нерухомості (рієлторів) та трудові колективи, що займаються рієлторською діяльністю, та має 27 регіональних відділень на всій території України, а також має вагомий міжнародний досвід організації рієлторської діяльності завдяки тому, є співзасновником та членом низки міжнародних рієлторських об'єднань, серед яких Об'єднання Асоціацій рієлторів країн Центральної та Східної Європи (CEREAN), Національної Асоціації Рієлторів США (NAR), Міжнародного консорціуму асоціацій по нерухомості (ICREA), Європейської Ради професіоналів ринку нерухомості (CEPI), ініціативу АФНУ підтримали народні депутати України, а зокрема депутат Верховной Рады Ігорь Єресько, який направив звернення до Міністерства юстиції
      з проханням залучити до участі в підготовці  законопроекту "Про рієлторську ддіяльність" – АФНУ.


      Одним з основних завдань своєї участі в робочій групі ми вбачаємо в  донесенні  до розробників законопроекту недоцільності визначення максимального розміру оплати ріелторських послуг, як такого що суперечить принципам ринкових взаємовідносин та обмежує підприємницьку діяльність. 
      Також вбачаємо за необхідне першочерговим прийняття закону про саморегульовані організації, а вже після цього прийняття профільних законів.

       

      Круглий стіл відбувся 20 грудня 2011р. о 15:00 за адресою: м.Дніпропетровськ, пр.Карла Маркса, 93(”Будинок Профспілок”), зала № 510.

      На Круглому столі були присутні не лише члени АСНУ, але й представники інших суспільних рієлторських організацій: президент Рієлторської палати Дніпропетровська Маласай Сергій Володимирович, президент ДАСН (Дніпропетровська Асоціація спеціалістів з нерухомості) Головін Валерій Іванович, голова Дніпропетровського обласного відділення УГР (Українська Гільдія риєлторів) Міроненко Олена Володимирівна, а також спеціалісти, що займаються рієлторською діяльністю в регіоні. Всього було зареєстровано 65 участників.





      Фотогалерея

      Коментарі