Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось
      bcrielt.jpg

      Верховна Рада України ухвалила Закон "Про Фонд державного майна України"

      9 грудня 2011, 11:04 переглядів: 6956
      Верховна Рада України ухвалила Закон "Про Фонд державного майна України"
      (Інформаційне управління)  
       

      Законодавчим актом визначено правовий статус, організацію, повноваження та порядок діяльності Фонду державного майна України як центрального органу виконавчої влади із спеціальним статусом, який реалізує державну політику у сфері приватизації, оренди, використання та відчуження державного майна, управління об´єктами державної власності (в тому числі корпоративними правами держави), а також у сфері державного регулювання оціночної діяльності.

      Згідно із законом, Фонд державного майна України є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який реалізує державну політику у сфері приватизації, оренди, використання та відчуження державного майна, управління об´єктами державної власності, в тому числі корпоративними правами держави, а також у сфері державного регулювання оціночної діяльності.

      Законом встановлено, що Фонд державного майна очолює Голова, який призначається на посаду і звільняється з посади Президентом України за згодою Верховної Ради.

      Відповідний законопроект зареєстровано за №9368.

       

      Як повідомлялось раніше:

       Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект закону "Про Фонд державного майна України"

      Інформаційне управління)  
       

      Законопроектом (реєстр. №9368) пропонується визначити правовий статус, організацію, повноваження та порядок діяльності Фонду державного майна України як центрального органу виконавчої влади із спеціальним статусом, який реалізує державну політику у сфері приватизації, оренди, використання та відчуження державного майна, управління об´єктами державної власності (в тому числі корпоративними правами держави), а також у сфері державного регулювання оціночної діяльності.

       

      Згідно із проектом, Фонд державного майна України є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який реалізує державну політику у сфері приватизації, оренди, використання та відчуження державного майна, управління об´єктами державної власності, в тому числі корпоративними правами держави, а також у сфері державного регулювання оціночної діяльності.

       

      Фонд державного майна України відповідальний перед Президентом України, підзвітний та підконтрольний Верховній Раді. Діяльність Фонду спрямовується і координується Кабінетом Міністрів.

       

      Відповідно до проекту, Фонд державного майна очолює Голова, який призначається на посаду і звільняється з посади Президентом України за згодою Верховної Ради.

       

      Під час підготовки законопроекту до другого читання надійшло 64 пропозиції від суб'єктів законодавчої ініціативи, більшість з яких враховано.

       

      джерело http://portal.rada.gov.ua

       

      В свою чергу Фонд Держмайна України повідомляє, що на пленарному засіданні Верховної Ради України заплановано розгляд проекту Закону України "Про Фонд державного майна України" (реєстраційний № 9368 від 31.10.2011, внесений Кабінетом Міністрів України, розроблений Фондом державного майна України (друге читання).

       

      Законопроектом визначено статус та правові засади діяльності Фонду державного майна України, законодавче врегулювання його повноважень.

       

      З часу прийняття Конституції України у 1996 році передбачалось існування такої державної інституції як Фонд державного майна України, однак протягом тривалого часу статус Фонду у схемі державних органів не було чітко визначено. Лише в 2010 році Указом Президента України від 09.12.2010 № 1085 "Про оптимізацію центральних органів виконавчої влади" було закріплено на законодавчому рівні статус Фонду - центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом. Разом із тим, законодавство України не містить спеціальних норм для регулювання діяльності таких органів. З метою уникнення правової колізії та узагальнення повноважень Фонду в одному нормативно-правовому акті, Фондом було розроблено проект Закону України "Про Фонд державного майна України". Прийняття даного законопроекту дозволить державі здійснювати координацію та контроль за діяльністю державних органів приватизації.

       

      Метою прийняття даного законопроекту є чітке визначення повноважень Фонду державного майна України у сфері приватизації, оренди, відчуження, управління об'єктами державної власності, у тому числі, корпоративними правами, професійної оціночної діяльності. Зібрані з низки нормативно-правових актів повноваження Фонду міститимуться в одному акті та не будуть спричиняти неоднозначність у визначенні органу, відповідального за ту чи іншу сферу державної політики.

       

      Напередодні  у Фонді держмайна відбувся круглий стіл на тему "Нова програма приватизації та Закон про Фонд - нові можливості та ефективні результати". Свою думку про нову програму приватизації та закон про ФДМУ висловили політики, економісти, керівники підприємств.


      У засіданні "круглого столу" на тему "Нова програма приватизації та Закон про Фонд - нові можливості та ефективні результати", організованому Фондом держмайна, взяли участь керівництво Фонду державного майна, народні депутати, політологи, представники інвестиційних компаній, керівники підприємств, що готуються до приватизації, представники компаній-інвесторів, що працюють в Україні.

      Учасники круглого столу, які будуть виступати на ньому

      1 Олександр Рябченко, Голова Фонду державного майна України
      2 Євген Мармазов, Голова Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації
      3 Олександр Бондар, перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії ВРУ з питань приватизації
      4 Михайло Чечетов, Перший заступник Голови депутатської фракції "Партії регіонів" Верховної Ради України
      5 Артем Зверховський, координатор Координаційного центру впровадження економічних реформ
      6 Олександр Пасхавер, Президент громадської організації "Центр економічного розвитку"
      7 Володимир Каленський, завідуючий сектором з питань управління об'єктами державної власності та приватизації КМУ
      8 Євген Копатько, Президент R&B
      9 Олексій Амфітеатров, Всеукраїнська Громадська організація "Українське товариство оцінювачів"
      10 Сергій Осика, перший заступник голови Комітету з питань економічної політики ВРУ
      11 Віталій Княжанський, оглядач газети "День"
      12 Володимир Заболотний, Міжнародний благодійний фонд "Українська фундація менеджменту"
      13 Анатолій Отченаш, Асоціація "Фінансова группа "Автоальянс"
      14 Олександр Перегудов, Голова правління, Генеральний директор ПАТ "Маяк"
      15 Юрій Тараторін, Асоціація фахівців з нерухомості (ріелтерів) України
      16 Наталія Терещенко, менеджер Консультаційного проекту Уряду Німеччини з питань приватизації
      17 Володимир Бодров, завідувач кафедри економічної теорії та історії економіки НАДУ
      18 Віталій Трубаров, начальник Регільнального віділення ФДМУ по м. Києву
      19 Сергій Маляров, Голова Правління ВАТ "НВК "Київський завод автоматики ім. Г.І.Петровського
      20 Степан Максимов, Всеукраїнська громадська організація "Асоціація Фахівців Оцінки"
      21 Олександр Верещак, Віце-президент Міжнародного інституту бізнесу
      22 В'ячеслав Проценко, Голова правління ВАТ "Меридіан" ім. Корольова

      Під час "круглого столу" журналісти мали змогу задати питання, що їх цікавлять.

      Після засідання "круглого столу" відбулась коротка прес-конференція Голови Фонду держмайна Олександра Рябченка, на якій можна було задати інші актуальні питання.

      Круглий стіл відбувся 7 грудня 2011 року о 14.00 в прес-центрі інформаційної агенції "Українські новини" за адресою: вул. Еспланадна, 20.

      Прес-служба Фонду державного майна України

      Коментарі